Svindlere innen datingtjenester og hvordan kan man unngå dem

Mange kvinner og menn, som ikke håper å finne kjærlighet i det virkelige liv, prøver å finne det gjennom datingsider. Men i den virtuelle verden kan du ikke bare finne en livspartner, men også å bli kjent med en ekte svindler, kjærlighetssvindlere og til og med en galning.

For å gjenkjenne og unngå kjærlighetssvindel, følg disse tipsene.

Vær forsiktig med datingtjenester

Først og fremst, ikke betale på forhånd. Anerkjennelige firmaer lar deg få en smak av tjenesten før de ber om betaling. Det bør ikke diskuteres om perioder.

 

Betalingsmetoder

Den andre tingen å se etter er hvordan du betaler for medlemskapet ditt. Det er noen sider som tilbyr en mistenkelig lav pris hvis du sender pengene fra Western Union (eller en lignende tjeneste). Gjett hva? Du får ikke pengene tilbake.

Utrolige muligheter

Internasjonal kjærlighetssvindel påvirker mennene mer enn jentene. Det finnes alle slags komplekse ordninger som kommer inn i spill. Dessverre er det null kontroll fra rettshåndhevelse mot svindlere.  

Når du kontakter en upålitelig datingtjeneste, er det første du vil se, de store løftene og overdrevet «finhet» av personalet. De viser bilder av modeller og lover at du kan møte noen av dem med deres hjelp, eller fortelle deg at du kan møte en diplomat eller en mann med kongelig blod.

Gjennomfør et søk

Kopier bildene din online korrespondent har lagt ut på sin profil, og sjekk dem gjennom en søkemotor, for eksempel TinEye eller Google Images. Hvis bildene kommer opp i forbindelse med en person som har et annet navn eller bor i en annen by, har du god grunn til å mistenke at de ble stjålet fra andres profil. Og hvis du har kommunisert med noen via e-post, kan du sjekke e-posten deres på et nettsted som for eksempel Romance Scams, som samler lister over e-postadresser som tilhører kjente svindlere.

Gjør litt forskning

En liten stalking på nettet kan gå langt. Skriv inn navnet på personen du møtte på datingsenter i Google eller Bing, og se hva som kommer opp. Du kan kanskje ikke finne informasjon som kriminelt rulleblad, men fra deres sosiale medier, instagram og annen informasjon du finner, bør du være i stand til å få en følelse av om hva de forteller deg, stemmer overens med fakta. Noen ganger kan det være lurt å grave dypere. For eksempel, hvis en person du møtte på nettet hevder å drive en virksomhet i utlandet, ring USAs ambassade for å bekrefte at virksomheten eksisterer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *